Makaron z zupki chińskiej na patelni. Jak przygotować szybkie danie?
Chińskie zupki to wyjątkowo szybkie danie, które nie należy do zbyt zdrowych i pożywnych. Niemniej, istnieje kilka sposobów na to, by przygotować na bazie takiego makaronu wyjątkowo pyszne i jednak zdrowe danie. W tej sytuacji liczą się odpowiednie dodatki. Dzięki umiejętnemu połączeniu będziemy mogli w sposób naprawdę szybki przygotować potrawę smaczną i z dużą zawartością witamin.
Makaron z zupki chińskiej na patelni i sposoby na przygotowania
W tego rodzaju przepisach makaron z zupki chińskiej na patelni jest jedynie bazą treściwego posiłku. Możliwości jest całkiem sporo, choć sporą popularnością cieszy się wersja wegetariańska, dzięki której będziemy mogli zakosztować iście azjatyckiego dania. Przygotowanie takiej potrawy jest szybkie i wyjątkowo łatwe. Do realizacji przepisu będziemy potrzebowali zupki chińskiej, które są powszechnie dostępne oraz paczki mrożonych warzyw. W tym celu najlepiej skorzystać z mieszanki chińskiej, które doskonale komponują się z makaronem i przyprawami zupki. Najpierw należy dokładnie rozdrobnić makaron i następnie umieścić zawartość paczki w osobnym naczyniu. Makaron zalewamy wrzątkiem, dodając do niego zawarte w paczce przyprawy. Czekamy aż napęcznieje. W tym czasie możemy zająć się przygotowaniem warzyw. Wystarczy jedynie nagrzać oliwę z oliwek na patelni, a następnie wrzucić warzywa i poczekać aż zmiękną. Przygotowany wcześniej makaron należy dołożyć do warzyw. W ten sposób uzyskujemy bardzo szybkie danie z dodatkiem zdrowych warzyw. Warto wyposażyć się w mieszankę z grzybkami chińskimi, które fantastycznie podkreślają smak całego dania. Całość można doprawić solą, pieprzem oraz curry.
Sałatka z makaronu z chińskiej zupki
Sporym zainteresowaniem cieszy się również sałatka przygotowywana z makaronu z chińskiej zupki. Przygotowanie takiej sałatki również jest wyjątkowo nieskomplikowane. Wystarczy makaron zalać wrzątkiem i poczekać aż napęcznieje. Następnie studzimy makaron, który będzie bazą do sałatki i dodajemy resztę składników. Często spoiwem w tego typu sałatkach jest majonez. Dodaje się również kukurydzę, szynkę konserwową, czerwoną paprykę i dowolne przyprawy. Można również stworzyć wersję śródziemnomorską, dodając do makaronu tuńczyka lub owoce morza. Właściwie nic nie stoi na przeszkodzie, aby stworzyć sałatkę z ulubionych składników. Tego typu danie należy do potraw bardzo szybkich w przygotowaniu. Sałatki z makaronem z chińskich zupek odznaczają się również charakterystycznym aromatem.